Utrustning

När du reser till Åre uppstår alltid en fundering kring utrustningen. Skall man hyra utrustning på plats eller skall man köpa? det beror till stor del på vad man tänker göra vid besöket i Åre.

Om man åker till Åre under vintern är det naturligtvis skidor, pjäxor, hjälm och stavar det handlar om. Om man reser till Åre på sommaren är tält, vandringskängor, klätterutrustning med mera som behöver köpas in eller hyras. Om du besöker Åre för att åka slalom eller för att åka ut i naturen på längdskidor finns stora möjligheter att hyra utrustningen på plats. Detta kan vara förnuftigt om man  normalt inte åker skidor så ofta. Det blir också enklare att resa till Åre utan en massa packning. Det är också en förhållandevis dyr investering att köpa dessa utrustningar. Här följer tips på var du kan hyra skidor:

  • Skistar i Åre har ett stort sortiment av skidor. Du hittar länk till deras hemsida här. Den stora fördelen med Skistar är att man kan prova ut sina skidor och pjäxor dagen innan själva hyran startar. Det betyder att man inte behöver lägga tid på utprovning den dagen man vill börja åka i backarna.
  • På Hansson sport kan du också hyra bra skidor till bra priser. Hemsidan får du länk till här.
  • Åre Skiduthyrning hittar du länken till här.
  • Om du åker skidor ofta kan det ändå vara värt att köpa utrustning och ta med till Åre. Det kan vara mycket fördelaktigt att köpa sin utrustning på en webbshop på Internet och vi kan tipsa om Länna sport. Du hittar deras skidutrustningar här. Länna Sport saluför utrustning med mycket hög kvalitet till bra priser.

Se till att vara ute i god tid både om ni ska hyra stuga eller något annat boende i Åre. Speciellt under högsäsong så kan det vara svårt att få tag på något bra boende relativt centralt. Om ni kan tänka er att åka till Åren under lågsäsong så kan ni säkert hitta prisvärda boenden i närheten till de fantastiska backarna som finns där.