Shopping

Åre är en stor ort i många hänseenden. Här kan man naturligtvis ägna sig åt mängder av sport-aktiviteter. Man kan välja att cykla, paddla, vandra, klättra, springa, rida och naturligtvis åka skidor i alla dess former. Om man känner för att ta det lugnt en dag och inte träna kroppen så mycket kan man istället ägna sig åt shopping.
 
 
Här har växt upp en mycket stor shopping-industri och här finns mängder av affärer. Många av de större kedjorna är representerade här. Detta gör att man alltid kan hitta det senaste i modeväg om man är ute efter att hitta snygga kläder. Det finns också en mängd små, lokala butiker som kan vara trevliga att titta in i.
 
Här finns mycket lokal konst och det finns en hel del hemsjöljdsbutiker. En trevlig butik att besöka är Atelje Istid där man kan hitta mycket vacker konst i glas. Om man är intresserad av vackra smycken kan man besöka en butik som tillverkar Fjällsmycken. Det är ingen konst att hitta vackra presenter att ta med sig hem när man handlar hos Åres konsthandlare.
 
Om man har möjlighet att resa en liten bit finns också många butiker i Duved och Järpen. Naturligtvis finns det också en mängd olika sportbutiker i Åre. Åre är ju i särklass den ort i Sverige där man verkligen kan ägna sig åt sport både vinter och sommar och det är ingen konst att hitta ett par bra vandringskängor om man vill ge sig ut i vildmarken eller hitta ett par bra skidor om de man har skulle gå sönder. På Peak Performance kan man hitta bra kläder för fritidsaktiviteter och även på Klättermusen hittar man bra kläder för sportsliga aktiviteter.