Välja rätt skidkläder

När man kommer till Åre så häpnar man över dess vackra natur och dess möjligheter till skidåkning. Är man inte van skidåkare så finns det lite att tänka på när det kommer till vilken utrustning man ska ta med sig.

Har man inte provat så mycket skidåkning eller har möjlighet till utförsåkning på backar hemmavid så kan det vara en bra idé att hyra sin skidutrustning de första gångerna. En bra skidjacka och täckbyxor har man däremot alltid nytta av även när man är ute i naturen i övrigt och promenerar eller tillbringar tid i pulkabacken med barnen så det är en bra investering.

När man ska vara aktiv utomhus på vintern så är det bra att ha en jacka med membran, tejpade sömmar och gärna i fler lager. Ett membran fungerar som ett skikt vilket håller jackan vind och vattentät samtidigt som den transporterar ut överskottsvärme. Man kan mäta tätheten i ett membran genom att se vilken vattenpelare den har. Ju högre desto tätare.

Genom att ha tejpade sömmar på sin jacka så vet man att dessa inte släpper in väta eller fukt. Väljer man dessutom ett plagg med tre-lagers funktion så består de av ett yttertyg, ett membran och ett innertyg som är sammanställt i ett enda tygstycke vilket gör att det blir mycket slitstarkare samtidigt som det andas bättre och blir smidigt.