Uteliv och friluftsliv

Sommar i Åre

Om man vill besöka Åre på sommaren kan man ägna sig åt cykelåkning. Det känns fantastiskt att prova på utförsåkning på cykel och här kan man också delta i en sådan nybörjarskola. Man kan också ägna sig åt paddling och bergslöpning. Forsränning är en annan spännande aktivitet och man kan också ge sig upp i fjällen och vandra.
 
 
Det finns också några härliga spa man kan besöka både vinter som sommar och det kan vara skön avkoppling efter aktiva dagar i Åres natur. I Åre finns också många möjligheter att prova på bergsklättring. Det finns många berg att välja mellan om man vill prova på bergsklättring. Välaberget i Undersåker är välbesökt och man kan också välja att klättra på fjällklipporna Templet och Steinfjell.

Vinter i Åre

När man besöker Åre på vintern åker man skidor på längden eller utför. Här finns många härliga skidspår ut i naturen och de underhålls hela tiden för att man skall få den bästa upplevelsen i välpreparerade spår. Om man är intresserad av att ge sig ut i naturen på en skoter finns många härliga skoterleder här och det finns flera företag som hyr ut skotrar. Om man hellre vill uppleva naturen med ett fortskaffningsmedel som inte bullrar så mycket kan man prova att följa med ett hundspann.
 
En helt ny aktivitet som är mycket spännande är den så kallade ”Zipline”. Zipline liknar en linbana och här flyger man fram högt över marken i mycket hög hastighet.